Muurahaisten paluu

Toissayönä ne tulivat. Porukalla ja hyvävoimaisina – long time no seen.

Toissatalvena ne tulivat viimeksi. Niin kivoja kuin ne olivatkin, ammattiylpeys pani yrittämään, josko niitä saisi jotenkin ”pehmeästi” vähän vähenemään (niitä oli aika paljon).

Kävi niin, että keväällä niitä ei enää sisällä näkynyt. Eikä sitten pariin vuoteen.

Seuraavassa vihjeitä miten muurahaisista pääsee eroon (testattu lajilla Lasius niger eli mauriainen eli sokerimuurahainen);

1. Tee niistä juoppoja

Sokerimuurahaiset ovat nimensä mukaisia, persoja makealle. Sokerin kanssa kelpaa sellainenkin tökötti kuin alkoholi. Tein 40-50% etanoliliuosta, jonka kyllästin sokerilla. Imivät sitä kunnes takaruumis oli aivan pallo (mitään juopumuksen merkkejä niissä ei näkyny, marssivat vaan suoraa tietä kotiinsa)! Ehkä ei ollut terveellistä lapsille (oletettavasti ruokkivat toukkia sitten viinalla). Tai kuningattarelle kävi syystä tai toisesta huonosti.

2. Järjestä turnajaisia

Mitä tekevät sokerimuurahaiset, kun pesälle hortoilee väärän pesän tyyppejä (niitä voi sinne kuljettaa)? Tulevat näyttämään, että virhe, hus pois! Meitä on paljon! (Oikeita taisteluja ei juuri tarvita, sokerimuurahaiset osaavat käyttäytyä fiksusti.)

Lukumääräisen ylivoiman näyttäminen ei kuitenkaan tehoa sinuun joka kyttäät pesän ulkopuolella – imurin kanssa… (Tämä on vähän ruma temppu, myönnetään.)

Todennäköisesti muurahaisten häviäminen edellä mainitun puuhastelun jälkeen oli silkkaa säkää – post hoc ergo propter hoc… Olisi silti hauska kuulla, jos joku kokeilee samoja konsteja.

Nämäkin muurahaiset kuolivat viinaan

2 vastausta to “Muurahaisten paluu”

  1. nopoles Says:

    Tekninen vihje: etanoli-sokeriliuos kannattaa imeyttää talouspaperiin tai vastaavaan ja suojata haihtumiselta jollain purkilla. Pieni kolo riittää muurahaisille, kyllä ne sinne löytävät!

  2. dagarkvak Says:

    Onko siellä muurahaisia? Tai titityitä? Tai variksia? Äänteleekö ne?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: