K550i

Satanen rahaa käytettävissä? Valitse yksi näistä:

1. Yksi linssi silmälaseihin (s: -3,50, c: -0,75, a: 35o, yhdistelmäpinnoite cyl, hionta yksiteho)

2. Noin 15 metriä lautaa talon seinään (samanlaista kuin vanha, erilaista saa 60 metriä; vaihtoehtoisesti kymmenkunta metriä vanhaa ränniä)

3. Opetus ja oppiminen -kurssi avoimessa yliopistossa (hermojarepivää höppönpöppöä)

4. Kello (digitaalinen, vau!) + radio + mankka + levysoitin (levyjä ei tarvita, soittaa nollia ja ykkösiä) + 99 kalenteria (1971 – 2069) +  kamera (pari miljoonaa pistettä jollain kuva-alalla) + videokamera + herätyskello (herättää vaikka vain torstaisin, jos ei muulloin halua ja antaa torkkua silloinkin vielä vähän) + taskulaskin + taskulamppu + nettiyhteys (jolla nämäkin sanat voi lukea vaikka Australiassa) + loputtoman tuntuisesti pieniä ohjelmia (sanakirja, joka arvaa mitä meinaat kirjoittaa, kuvankäsittelyä, musisointia jne) + kaiken huipuksi langaton puhelin! Että kaikkien näiden tavaroiden kuljettamiseen ei tarvittaisi suurta rinkkaa, ne on laitettu taskukokoiseen kestävään pakkaukseen, josta kaikkea on kätsä käyttää samoista napeista (loogisella ja nopealla käyttiksellä). Pakkaus on vielä ihan hiano. Lisävarusteina luurit ja mikki sekä vermeet isompien tietokoneiden kanssa keskusteluun.

Jos jotain voi järjellä päätellä, niin kännyköiden tekeminen ei voi olla kannattavaa liiketoimintaa.

Mainokset

16 vastausta to “K550i”

 1. dagarkvak Says:

  Mitä jos ostaisi sillä satasella hattaroita, metrilakua, konvehteja, lihapiirakoita ja olutta?

 2. nopoles Says:

  Hyvä sadan euron sijoitus (no, 110 meni): lujat talvikengät; riittävän lämpimät, riittävästi vartta ja ennen kaikkea pitoa. Kun on muutaman vuoden lipsutellut onnettomilla goretexihmeillä (niin, miksi?), osaa arvostaa pitoa.

  • nopoles Says:

   Umh, nyt kun olen hurahtanut ohutpohjaisiin kenkiin niin tulee mieleen, että voisiko kenkä olla talvellakin hyvä ilman tuota määritelmää ”tukeva”. Onkohan ohutpohjainen, pitävä ja lämmin talvikenkä mahdollinen? Tällainen kenkä näemmä on jo keksitty: Feelmax Kuuva.

  • nopoles Says:

   Tänäkin ”talvena” olen nyt pari kertaa kävellyt ”lujilla talvikengillä”. Varpaisiin on sattunut jo parin sadan metrin jälkeen. En taida tykätä tällaisista enää. Töissä Feelmaxit (ennen jalat väsyivät koko päivän seisoskelusta ja kävelystä, enää eivät), lenkeillä Fivefingersit, ulkona sulan maan aikaan kävellessä Saucony Hattorit… Hurraa, olen tainnut sopeutua ohutpohjiin!

  • nopoles Says:

   Paljasjalkasaappaat ostettu, uudet Kuuvat, nyt niitä taas saa, mustat ja hienot. Testaan.

   Ensivaikutelma: enpä taida enää muita talvikenkiä jalkaan laittaa kuin pakon edessä…

   Tilasin Kuuva 2:t isompaa kokoa kuin muut Feelmaxini (44; sopivat Pankat, Kuusaat ja Osma 2:t ovat olleet 43). Tarkoitus on käyttää näitä talvella ja lähinnä käppäilyyn, ei lenkkien juoksemiseen, joten sukan, ehkä jopa hiukan paksumman sukan, on hyvä mahtua kengän sisään. Oikealta tuntuu koko.

 3. nopoles Says:

  Lisää hyviä sijoituksia rahalle: taskulaskin Sharp EL-5103. Voinee mainostaa, tuskin niitä enää myydään. Hyvin on palvellut sellaisen neljännesvuosisadan (huh)! Riittännyt mainiosti matematiikan sivuaineopintoihin ja pääainekin (ei minulla).

  On varmaan muidenkin mielestä ollut hyvä laskin, kun Googlella tulee satoja osumia, vaikkei internettiä ollut keksittykään, kun isä laskimen osti. Maksoi Hietasen kirjakaupassa noin 400 markkaa, jos en ihan väärin muista.

  Eihän se nyt nykyisiin verrattuna varmaan mikään ihmeellinen ole, mutta silloin se oli aikaansa edellä. Parasta siinä oli inhimillisyys, muilla laskimilla, kun näppäili kerran väärin, kaikki piti aloittaa alusta. Tässä saattoi palata takaisin ja korjailla, rajoitetusti, mutta kuitenkin. Näyttö oli jatkuva, tosin vain 80 merkkiä, mutta käytännössä se on enemmän kuin tarpeeksi. Laskimessa on muistitilakin*, johon saattoi laittaa luntteja.

  Laskimesta loppuivat juuri paristot. Vaihdoin ja hyvin toimii taas! (Juurihan parikytä vuotta sitten vaihdoin viimeksi – kertoo jotain paitsi laskimen pienestä virrankulutuksesta myös omasta pienestä laskimenkulutuksesta.)

  *Aer mode’iin mahtui 48 merkkiä. Luova piti olla, mitä vaan ei voinut muistiin kirjoittaa; esimerkiksi h:n sai aikaan vain hyberbolisilla funktioilla (sinh). Comp mode’iin mahtui edellä mainitut 80 merkkiä ja jos oli huolellinen ne säilyivät virran katkaisun jälkeenkin. Laskimessa on myös automaattinen virrankatkaisu noin kymmenen minuutin käyttämättömyyden jälkeen – ominaisuus, jota ilman paristot eivät kestäisi pariakytä vuotta…

  Kumma muuten, että kun kerta muisti on halpaa (koneen, ei oma) niin miksi yhä on niin vaikea löytää kelloa, joka muistaisi väliaikoja riittävästi, edes muutama kymmenen. Luulisi että melkoinen osa maailman maratonin juoksijoista ostaisi maratonkellon, jossa olisi 42+2 väliaikaa (joka kilometri, puolimatka ja maali).

 4. nopoles Says:

  Taas hyvä sijoitus: ”Salta kulor” -salmiakki, valmistaja ”Karamel pojkarna”, kyläkauppa ”Pikkuakka”, Lepaa (en ole nähnyt muualla), kuusi karkkia, 20 senttiä!

  • nopoles Says:

   Käytiin taas Pikkuakassa, jännittävä valikoima salmiakkia ja muuta kivaa on kaupan valikoimissa kyllä.

   Testasin tällaisia: Gaper apotheker knallende salmiak kogels, hollantilaiseksi hiukan vaisuja, mutta pohjanmaalaisen kanssa yhdistettynä hyviä: Pöyröö pulveri (Namitupa) -salmiakkijauhe on maun perusteella niin vahvaa salmiakkia kuin Suomessa saa tehdä.

 5. nopoles Says:

  Merirosvorahoja 70-luvun reseptillä mainosti nostalgiakauppa Naantalissa. Saako niin väkeviä Suomessa tehdäkään kuin silloin? Niin suuria ei ainakaan. Tiettävästi yksikään lapsi tai aikuinen ei isoihin merkkareihin tukehtunut, mutta olisihan se mahdollista. Koko on pienentynyt, hinta on pysynyt kymmenessä – paitsi että ennen ne oli pennejä, nyt senttejä. Tai ei ihan sentään. Irtokarkkeina merkkareita ei kaupassa myyty. Pienin myyntierä oli 300 gramman pussi, reilu sata kappaletta, hinta 4,50. Ei olisi pienenä tullut mieleen sentään ostaa sataa merkkaria kerralla.

  En tiedä paljonko siinä on nostalgialisää (”mikään ei ole niin kuin ennen, kaakaokaan ei enää kuoretu” *), mutta hyviä ovat. (On vielä jäljellä).

  * Kajo, M. 1995: Kettusen kolmas. S. 192. Wsoy.

 6. Sper Bum Says:

  Satanen on satanen, vaikka voissa paistaisi. Tai vaikka 70-luvun voissa, joka tietysti maistuu jo härskiltä, mutta setelien paistamiseen se varmaankin sopii. Tai makuhan voi olla vaikka parantunut jos on Etelä-Eurooppalaisia kinkun pilaannuttajia uskominen.

  Ameriikan satanenkin on ihan sama satanen. Outoa on se, että pankissa sen väitetään olevan vähemmän, mutta kun menee kauppaan, niin se on ihan saman verran kuin Suomen sataset 70-luvulla ja nollakytluvulla.

 7. nopoles Says:

  Sper. Sper. Sper. Sper. Sper. Sper. Sper? BUM!

 8. nopoles Says:

  Lapset leikkivät muistitikuilla. Kesällä sai gigatavun tikun (Dajm-logolla) supermarketista kaupan päälle, kun osti kolme suklaapatukkaa. On maailma muuttunut. Mitähän muisti maksoi Commodore 64:n päivinä? Etsitään internetistä, kun sellainenkin on siinä välissä keksitty: suunnilleen kolme kymmenen kertaluokkaa oli muisti kalliimpaa 80-luvulla kuin nyt, eli tuhannesosaan ovat pudonneet hinnat (http://ns1758.ca/winch/winchest.html).

 9. nopoles Says:

  Neljä vuotta myöhemmin: hienosti pelittää k550i edelleen; en ole kaivannut uutta puhelinta. Alkuperäinen akkukin kestää ja kestää.

  Mutta tiesinhän minä, että (hyvien) kännyköiden tekeminen ei voi olla kannattavaa liiketoimintaa… Sen verran tappiota Sony Ericsson teki että nyt se on enää pelkkä Sony. Kohta lie Nokiakin konkassa (ne tekivät tosin kökömpiä puhelimia).

 10. nopoles Says:

  Viisi vuotta: hyvin pelittää K550i. Akkua pitää jo ladata useammin.

  Sony Ericsson K550i 5 vuotta

  Mitähän sitä tekee sitten puhelimen suhteen, kun Ericsson simahtaa? Jolla?

 11. nopoles Says:

  Kaikki tämä mahtuu taskuun. Kännykkä. K550i Sony Ericsson mobile phone.

  Tämä kuva olisi sopinut tuohon alkuperäiseen juttuun. Lähde I fucking love science’in facebook-sivu

 12. nopoles Says:

  Kuvasta tosin puuttuu puhelin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: