Fasun huiju

Selvä se, ei kannata ostaa. Ei voi olla parempi kuin alkuperäinen, Fazerinan uusi karamellitäytteinen versio. Arvaa justiinsa miltä maistuu, hiukan äklöltä. Suklaa on useimpien mielestä kuitenkin riittävän makeaa sellaisenaan. (Riputatko suklaan päälle sokeria tai kaadatko suklaapaloja kulhoon ja päälle siirappia ja kinuskikastiketta?) Tämä on juoni, jossa käytetään brändiä hyväksi. Saadaan ihmiset ostamaan uutta ja sitten vanhaa, kun se huomataan paremmaksi.

Miksi siis ostin?

6 vastausta to “Fasun huiju”

  1. nopoles Says:

    Ostin caramel-version tuplasta. Will I ever learn?

  2. nopoles Says:

    Päätös

    Näin tänään tämmöisiä suklaita myytävänä: Geisha dreamy caramel (postissa, tietysti)… Hyvä tilaisuus harjoittaa päätöksen tekoa; miten käyttää järkeä ja tunteita? Katsotaanpa, tärkeintä on olla tietoinen miten päätöksen tekee. Järki sanoo, että nämä ovat kaikki samanlaisia, hyvin todennäköisesti ei kannata. Sanasta ”caramel” kumpuaa lieviä äkkimakeita pettymyksen tunteita. Yliampuva* ”dreamy”
    ei tuo yhtään parempia mielleyhtymiä. Ainoa tunne joka puhuu ostamisen puolesta on vanha kunnon (lapsuudesta päälle jäänyt) uteliaisuus. Hm.

    En ostanut.

    * Yliampuvista mainoksista puheen ollen: Lidlissä nähty ”rakkauden polku on päällystetty salamilla” on niin huono, että se on melkein hyvä.

  3. nopoles Says:

    Wiener nougat on ollut joulun takuuvarma toive. Hyvää oli tänäkin vuonna, mutta ihan kuin ei yhtä hyvää kuin ennen.

    Kas, alkuperäinen resepti näyttää muuttuneen. Halvemmat rasvat ovat korvanneet kaakaorasvan.

    Wiener nougat

    Resepti 1910-2013: Manteli 43%, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, aromi (vanilliini)

    Resepti 2014-: Manteli 41%, sokeri, kasvirasva (palmu, shea), kaakaomassa, aromi (vanilliini)

  4. nopoles Says:

    Suklaapatukan muunnos, joka on parempi kuin originaali! Syy: mukana on ammoniumkloridia. Lakritsi-Kismet, #salmiakki #suklaa

  5. nopoles Says:

    Ihmettelin viime jouluna, kun Wiener Nougat ei ollut niin hyvää kuin aina ennen, vaan siitä jäi jotenkin öklö maku suuhun. Myöhemmin huomasin, että reseptiä oli muutettu, kaakaovoi oli vaihdettu palmu- ja shearasvaan. Olisiko siinä syy? Ajoitus täsmäisi.

    Fazer vastasi ihmettelyyni: ”Wiener Nougat -reseptimuutos tehtiin 2014 laatuvaihteluiden pienentämiseksi.” Resepti oli vuodelta 1910, onkohan vaihtelevasta laadusta sitten kärsitty koko tuo 104 vuotta? Epäilen, että syy on lähinne se, että kaakaorasva on kallista ja palmurasva halpaa.

    Onhan tämä tietty varsinainen first world problem: ”suklaakonvehdin maku on heikentynyt!” On tässä kuitenkin sekin pointti, että mieluummin kannatan suht asiallista kaakaonkasvatusta Afrikassa kuin joka paikkaan leviävää tuhoisaa palmunviljelyä, vaikka osa Wiener Nougat’n palmurasvasta onkin ehkä sertifioitua.

    Avartavia videoita:

    Norsunluurannikon kaakaonkasvattajat maistavat ensimmäistä kertaa elämässään suklaata: https://www.youtube.com/watch?v=zEN4hcZutO0

    Hollantilaiset ihmettelevät vastaavasti kaakaopuun hedelmää https://www.youtube.com/watch?v=Hc80xiou_eM

  6. nopoles Says:

    Herkkupäivän suosikki juuri nyt
    Parrots (irtomyynti)
    Salmiakkijauhe-suklaa-manteli
    ei haittaa vaikka on valkosuklaata

    Vihje: älä ota vahingossa kanelipäällysteisiä, kun on näitä tarkoitus…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: