Vastaus kuva-arvoitukseen

Ensivaikutelma: parhaat juoksukengät mitä minulla on ollut ikinä.
-Hankala laittaa jalkaan? Kyllä.
-Koomisen näköiset? Kyllä.
Mutta: olo on kuin oravalla kun näillä menee.

Neljä kuukautta myöhemmin.

5 vastausta to “Vastaus kuva-arvoitukseen”

 1. nopoles Says:

  Villi veikkaukseni on, että jos näiden varvaskenkien kaltaiset kevyet tossut lyövät läpi, ensimmäistä kertaa juoksua harrastavien urheiluvammat lähtevät vähenemään. Pullakengissä tulee pullajalat ja vammakierre on valmis.

  Spekulaatiotahan tämä tietysti vain on. Juoksukenkien ja vammojen yhteydestä ei tiettävästi ole luotettavaa tutkimusta tehty (jos on, ei ole julkaistu) ja tuskin tehdäänkään – näissä asioissa edetään busineksen, ei tieteen logiikalla.

 2. nopoles Says:

  Kun alkaa käyttää aivan uudenlaisia kenkiä, on ehdottoman järkevää totuttautua niihin asteittain, käyttää välillä vanhanmallisiakin kenkiä, eikä ainakaan lisätä heti merkittävästi lenkkimääriä.

  Minä en ole ollut järkevä.

  Ongelmia ei ole ollut, mutta älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin sanon…

  En minä sentään ole ihan kaikkia lenkkejäni tehnyt varvastossuilla sen jälkeen kun sellaiset sain (13.6.) – Muutaman lenkin tein kesällä paljain jaloin…

  Tavalliset lenkkarit eivät vaan ole kivat, kun vertaa ohkaisiin varvikkaisiin. Totta, jalkaterän ja varpaat ovat olleet välillä ihmeissään ja pohkeiden yläosissa on ollut pariin otteeseen tuntemuksia, joiden takia olen pitänyt kahden päivän tauon varmuuden vuoksi (no big deal näillä harjoitusmäärillä), mutta tavalliset ongelmakohdat kuten akillesjänteet ovat kiittäneet uutta tyyliä juosta toimimalla nätisti ja kivutta hölmöstä harjoittelusta huolimatta.

 3. nopoles Says:

  Raportti neljän kuukauden jälkeen: ihan parhaat. Tietysti tarvitaan lisää aikaa ja lisää kilsoja, että tietää paremmin. N=1 on aika heikko lähtökohta noin tilastollisesti, joten pitää myös odottaa isompaa suosiota näille.

  En ole maininnut tossujen merkkiä tässä. En halua mainostaa ennen kuin olen varma, että tämmöiset varvikkaat ovat oikeasti hyvät. (Eikö olekin hyvä mainos – ei varvastossufirma minulle suotta ole antanut mukavaa muutaman tuhannen euron könttäsummaa kehuista ja bonusta jokaisesta uudesta blogikirjoituksesta.)

  Sitä paitsi en minä sentään oikeasti tuollaisilla naurettavilla läpyköillä juokse, käytän paksuimpia Nikejä mitä löytyy. Tietäähän fysioterapeuttikin, että ei ihmisen jalka kestä juoksemista muuten kuin jalkaterän turhan taipumisen pysäyttävillä hiihtomonoilla ja mieluiten paksun höyhenpatjan päällä. Luonnotonta sellainen muuten.

 4. Kymmenen vuoden läpykät | Suksihiihtelyä Says:

  […] Jäljet jättäneellä juoksijalla oli ”olo kuin oravalla”. […]

 5. nopoles Says:

  Ehkä nyt kymmenen vuotta myöhemmin voi jo kirjoittaa kenkien merkinkin… Vibram FiveFingers, malli Speed

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: