Fifteen million toes…

…learning how to play. Let there be rrruuunnn


Nämä tulivat tänään. Nyt lenkille… (jatkan juttua kun olen tullut takaisin…  jatkoin kommentteihin: alustavaa testailua Bikiloista)


Fortyfingers… etsi kuvasta: 1. aidot Speedit, 2. väärennetyt Speedit, 3. aidot Bikila LS:t, 4. väärennetyt Bikila LS:t (joo-o, kaikki neljä…) ja 5. aidot varpaat.

Noita punamustia myytiin aiemmin Speedeinä, mutta nyt ne ovat näemmä Bikiloita – ehkä siksi, että Speed on tuntematon Fivefingers-malli Amerikan markkinoilla*. Sekä aidot italialaiset että feikkivibramit tehdään kyllä Kiinassa, mutta niissä voi silti olla ratkaisevia eroja.


Minimaalisia jalkineita: Vibram Fivefingersejä, aitoja ja vääriä, ja Feelmaxit mallia Panka. Lenkkikenkinä olen käyttänyt Vibrameja; Feelmaxit ovat olleet lähinnä työkenkinä ja yleensä silloin kun en halua herättää huomiota väärästä syystä. Vibramien erilliset varvastaskut vievät helposti päähuomion olennaiselta eli pehmusteiden ja tukien puuttumiselta. Olen kyllä alkanut arvostaa ihmisen jalkaterää aiempaa enemmän eivätkä Fivefingersit enää näytä omissa silmissä niin hassuilta kuin aluksi. Feelmaxeissa on myös kaikki olennainen – eli ei juuri yhtään mitään!  Täytyy silti myöntää, että varpaiden laittaminen omiin lokeroihin tuo vielä yllättävän mukavan lisän ohutpohjaiseen kenkään; maankamarasta saa napattua vielä hippusen paremmin kiinni.

* Ovelaa pihdata Speedejä Amerikan mantereelta, nyt harrastajat siellä ovat innoissaan uudesta hienosta keksinnöstä: kengännauhoista… ;)

Avainsanat: ,

Yksi vastaus to “Fifteen million toes…”

  1. nopoles Says:

    Pikku huomioita uusista kengistä: ukkovarpaan kohdalla koko on kohdallaan, mutta etuvarpaan kohdalla on hiukan turhaa tilaa (Fivefingerseissähän ei tarvita ylimääräistä ”kasvunvaraa” varpaiden eteen). Bikila LS:t sopivat varmaan hyvin niillekin, joilla kakkosvarvas on peukkuvarvasta pidempi. Kengät ovat myös aiempia malleja leveämmät. Kengät saa hiukan helpommin jalkaan, mutta muuten leveys on minulle turha ominaisuus (minulla on niin sirot jalat…) Saahan nämä tossut istumaan nauhoilla hyvin (kenkä muokkaantuu jalan mukaan eikä päinvastoin…) ja kelpo kengät Bikila LS:t muutenkin ovat. Laitoin tossut suoraan kaupan laatikosta jalkaan ja lähdin vuoden toistaiseksi pisimmälle lenkille eikä ilmaantunut pienintäkään hiertymää tai muuta ongelmaa. Oma suosikkimallini Fivefingerseistä taitaa silti olla edelleen Speed. Vibramin perinteisiä ”tarralenkkareita” en ole ajatellut hankkia, koska kengännauha on minusta niin hieno keksintö (sen parantamisyritys on vähän kuin yrittäisi parantaa pyörää – että olisiko pikkuisen kulmikas sittenkin parempi…)

    Bikila LS:n kengännauhat eivät ole yhtä hyvät kuin tavalliset; pikakiinnitys on ehkä tarpeen triathlon-kilpailussa (ja siinä lajissa five fingersit eivät ehkä ole nopein vaihtoehto…), mutta muuten nauhojen pikalukot tarkoittavat vain yhtä ylimääräistä mahdollisesti rikkoutuvaa muoviklipsua. Ei se lenkille lähtö siitä ole kiinni ehtiikö kengännauhoja solmia…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: