Muddus Utter barfotaskor

Tiivistelmä
Muddus Utterit olivat yllättävän hyvät ”köyhän miehen fivefingersit” (vain kaksi varvasta…). Eivät kuitenkaan sopineet kapeaan jalkaan.

Peruskuva, joka kaikista minimaalikengistä pitäisi olla netissä: yksi kenkä rullattuna toisen sisään.

Peruskuva minimaalikengistä: yksi Muddus Utter rullattuna toisen sisään (nätisti). Kuvaa voi suurentaa.

Johdanto
Japanissa on tiedetty pitkään – mutta vähän unohdettu – että ”kaksivarpainen” kenkä, jossa isovarpaalle on oma lokeronsa, voi olla hyvä idea. Tabi-tossut ovat mukavat kotona ja jikatabi -saappaat ovat tasapainoiset ja notkeat työkengät. Myös ninjat käyttivät työssään jikatabeja.

Entä tabi-juoksutossut? Sellaisilla mentiin kovaa Bostonissa 1951 (kuva alla). Sittemmin Onitsukan-Tigerin-Asicsin tuotekehitys kulki, muiden kenkämerkkien vanavedessä, vähän eri suuntaan…

Bostonin maratonin voittaja 1951 Shigeki Tanaka

Shigeki Tanaka voittaa Bostonin maratonin 1951. Kuva: runningpast.com

Tabikengät ovat Japanissa retroa  ja juoksutabitkin tekevät siellä uutta tulemista. Muuallakin on keksitty, ehkä viisivarpaisten kenkien menestyksen innoittamana, että kaksivarpainen kenkä voisi olla hyvä kompromissi (Zem ja B2R): varvastuntuma maahan säilyisi riittävänä, mutta vältyttäisiin viisivarpaisten mahdollisilta pulmilta; ihmisten jalat ja varpaat varioivat, samanmuotoiset viisivarpaiset kengät eivät kaikille istu. Kaksivarpaisia kenkiä tekemällä välttyy ehkä myös patenttiriidoilta Vibram Fivefingersin kanssa…

Aineisto ja menetelmät
Muddus -kengät ovat kotoisin Ruotsin lapista (Kiinassa kengät toki tehdään ja toimisto on Ulricehamnissa). Testaamani Utter (=saukko) -malli on valmistajan ainoa minimalistinen kenkä.

Muddus Utter barfotaskor

Muddus Utterit

Utterien ulkonäön perusteella vaikuttaa todennäköiseltä, että Fivefingersejä on Mudduksen suunnittelupöydällä tutkittu, yhtäläisyydet ovat monessa yksityiskohdassa silmiinpistäviä, vaikka omia ratkaisujakin on tehty.

Muddus Utter vs Fivefingers Kso

Nehän ovat kuin kaksi marjaa? Utter ja Kso

Juoksin lenkkejä Utterit jalassa ja vertailun vuoksi niin, että toisessa jalassa oli jokin muu minimaalikenkä, yksivarpainen (Feelmax Osma tai Vasko) tai viisivarpainen (Fivefingers Kso). Koska oli talvi, niin tein testin talvella. Juoksulenkkien lisäksi kävelin Uttereilla sisällä ja ulkona ja kävin lasten kanssa lenkillä (lue: kiipeilin ja pelasin hippaa lumikasoissa…). Yleensä en käyttänyt sukkia, mutta lumikasakäytössä ne olivat tarpeen (viisivarpaiset sukat käyvät…).

Tulokset ja niiden tarkastelu
En löytänyt netistä yhtään Muddus Uttereiden testiraporttia. Pelkkien kuvien perusteella (ei rullauskuvaa…) odotukseni eivät olleet korkealla, mutta yllätyin myönteisesti: perusasiat olivat Uttereissa kunnossa. Kengät olivat notkeat ja taipuisat. Ensin katsoin, että pohja on yhtä paksu (ohut) niin kantapään kohdalla kuin edessäkin, mutta tarkemmin tunnustellessa kantapään alla on jotain ylimääräistä pehmustetta. Kannattaisi tehdä zero dropit saman tien, niin puristit olisivat tyytyväisiä…

Askel ei ollut loppuun asti ihan yhtä ketterä Mudduksen kanssa kuin se oli Fivefingersin kanssa. Paljasjalkatuntuma ei myöskään ollut ihan yhtä hieno kuin Feelmax Osmalla, mutta parempi kuin Feelmax Vaskolla. (Huomaa: erot ovat hifistelyä, hyviä kenkiä ovat kaikki mainitut.)

Fivefingersien tapaan Utterien ulkopohja on ikään kuin kääräisty jatkumaan kovikkeeksi varpaiden päälle. Ehkä kärkiosan kovikkeiden takia Utter tuntui hivenen jäykältä ja joustamattomalta verrattuna muihin paljasjalkakenkiin (sama vika kuin Vaskoissa). Neljän varpaan yhteistä lokeroa suunnitellessa kannattaisi jäljitellä ennemmin vaikka Vivobarefootien kuin Fivefingersien etuosan rakennetta.

Paikallaan varpaita Uttereissa heilutellessa  isovarvas hinkkasi neljän varpaan lokeron muovista reunaa.  Liikkeellä ollessa hiertäminen ei kuitenkaan ollut ongelma, ilmeisesti ukkovarvas juostessa väisti muita varpaita: kun tilaisuus annetaan, varpaat tunnetusti levittäytyvät juostessa aina osuessaan maahan (lapsillakin: katso hidastusta neljävuotiaan askelesta).

Näppituntumalta (engl. finger) sanoisin, että Utterien erillinen tasku ukkovarpaalle ei ole turhaa kikkailua, vaan siitä tuli pieni hieno lisä juoksufiilikseen.

Paljasjalkakengillä juostessa on yleensä hyvä, että varpailla on kengissä reilusti tilaa leveyssuunnassa; silloin varpailla on joka askelella tilaisuus hakea paikkansa ja tuntea mitä niiden alla on.

Muddus Uttereissa leveyttä piisasi. Jos jalkasi on leveä ja sinulla on ollut vaikeuksia löytää riittävän leveitä minimalistisia juoksukenkiä, Utterit voisivat olla sopivat. Omaan kapeaan jalkaani Utterit olivat liian leveät, jalka pääsi nuljuamaan keskeltä ja kantapään kohdalta. Testissä minun oli tungettava tilkettä kengän ja kantapään väliin, että voi kunnolla juosta.

Kiristysnauhat voisivat parantaa istuvuutta kapeaankin jalkaan, jos ne olisivat kiristysnauhat… Utterien tarranauhaviritelmistä ei tapahtunut juuri mitään, vaikka niitä kuinka kiskoi. (Kysyn taas: mitä vikaa on tavallisissa kengännauhoissa?) Vetoketju Uttereissa oli ok, kengän sai sen avaamalla helpommin jalkaan, vaikka eipä se muutenkaan hankalaa ole.

Lisäys: Kokeilin Uttereita myös numeroa pienempää kokoa, samaa kuin Fivefingersini (43). Pienempi koko istui hyvin. Läheltä piti, että niillä olisi ollut oikein kiva juosta. Ukkovarpaaseen vain homma tökkäsi, varvastila oli liian lyhyt ja ahdas ja hiukan liikaa muovia oli varpaan päällä. Tunnin lenkin saattoi kyllä juosta ongelmitta, mutta olen piloille hemmoteltu, tottunut kenkiin, jotka eivät uutenakaan purista eivätkä paina mistään.

Utterien päällinen oli vedenpitävä, kengän voi laittaa vesihanan alle, eikä vesi tullut läpi. En tiedä miksi varpaiden välinen kangas ei voi olla samaa materiaalia kuin päällinen, koska sieltä vesi tuli läpi. Tosin kengän sisälläkään ei ollut mitään, mikä imisi vettä ja kastuisi.

Muddus Uttereilla voi lenkkeillä myös talvella (testattu -14 C / 63 min). Jalkaterät pysyivät lämpiminä luultavasti samasta syystä kuin ne minimalistisilla kengillä yleensä pysyvät, jalkaterät tekivät töitä ja työ tuotti lämpöä. Pito lumella oli ok. Pystyssä pysyi liukkaallakin kelillä hyvin samasta syystä kuin minimalistisilla kengillä yleensä pysyy, refleksit pelasivat, kun tunsi aina mitä jalkapohjan alla oli.

Piikkipohjaiset tabit

Tabisaappaat tosi pahalle kelille?

Raportoin kommentteihin Utterien kestävyydestä myöhemmin. Fivefingersit kestävät minulla pari kuukautta. Veikkaisin, että Utterit pystyvät samaan. Heikko kohta lienee niissäkin varpaiden välissä.  Uttereita myydään tällä hetkellä noin kolmellakympillä, eli niitä voi ostaa sellaiset kolmesta kuuteen paria yksien Fivefingersien hinnalla (Kiinassa ne Italian ylpeydetkin tehdään, joten sitä ei tarvitse miettiä).

Viitteet
Ei ole, sori, ihan mutua on tämä.

Avainsanat: ,

2 vastausta to “Muddus Utter barfotaskor”

 1. nopoles Says:

  Google translation (-:

  Muddus Utter barfotaskor

  Sammanfattning
  Muddus Utterit var förvånansvärt bra ”fattig mans FiveFingers” (endast två tår på …). Dock inte gått med på att en smal ben.

  Grundläggande Foto minimala skor: en Muddus Utter rullade i den andra (snyggt) . Bilden kan förstoras.
  Inledning

  I Japan har det varit känt under en lång tid – men lite bortglömd – att ”kaksivarpainen” sko, som har sin egen nisch i stortån, kan vara en bra idé. Tabi-skor är mer bekväm hemma och jikatabi stövlar är välbalanserade och smidig arbetsskor. Även ninjor använde jikatabeja i sitt arbete.

  Foto: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20135674
  Vad sägs om tabi-löparskor? Sådan gick hårt i Boston, 1951 (bilden nedan). Sedan dess gick Onitsuka Tiger, Asics, produktutveckling, de övriga sko märken i spåren av en något annan riktning …

  Shigeki Tanaka att vinna Boston Marathon 1951. Foto: runningpast.com
  Tabikengät Japan är retro och juoksutabitkin gör där en renässans. På andra håll har man funnit, kanske inspirerad av framgången för viisivarpaisten skor som kaksivarpainen sko kan vara en bra kompromiss ( Zem och B2R ): tå vidrör marken skulle förbli tillräcklig, men för att undvika risk viisivarpaisten pulmilta, mänsklig variate i fötter och tår, passar samma form viisivarpaiset skor inte alla. Kaksivarpaisia ​​undvika att skorna kan också patenttiriidoilta Vibram FiveFingers med …

  Material och metoder
  Muddus skor är från Lappland i norra Sverige (naturligtvis, är skor tillverkas i Kina, och kontoret är Ulricehamn). Jag testade Utter (= utter) modell är den enda tillverkaren av en minimalistisk sko.

  Muddus Utterit
  Utterien utseende verkar troligt att FiveFingers Mudduksen har varit på ritbordet, likheterna är ofta slående detalj, även om deras lösningar har gjorts.

  De är som två ärtor i en pod? Utter och KSO
  Ran Utterit ben loopar och för jämförelse, så att den andra delen av andra minimala sko, yksivarpainen (Feelmax OSMA eller Vasko) eller viisivarpainen (FiveFingers KSO). Eftersom det var vinter, så jag gjorde ett test på vintern. Köra slingor förutom Uttereilla Jag gick in och utsidan, och jag gick joggning med barn (läs: klättring och spela tagg lumikasoissa …). I allmänhet, jag använder inte strumpor, men en hög med snö i bruk de var nödvändiga (viisivarpaiset strumpor är …).

  Resultat och diskussion
  Jag kunde inte hitta någon online Muddus Uttereiden testrapport. Inte bara på grund av bilder (inte rullauskuvaa …) Mina förväntningar var inte höga, men jag blev förvånad positivt: grunderna var Uttereissa skick. Skor var smidig och flexibel. Först tittade jag på botten är lika tjock (tunn) så hälen, som även i allmänhet, men mer specifikt känna hälen är något extra stoppning. Du bör göra noll Dropit direkt, så purister gärna …

  Steg var inte förrän i slutet precis som agile Mudduksen med som det var med FiveFingers. Barfota Känslan var inte riktigt lika snygga som Feelmax Osmalla, men bättre än Feelmax Vaskolla. (Notera: skillnaderna är hifistelyä, bra skor är alla av ovanstående.)

  FiveFingers sätt Utterien yttersula är som om kääräisty fortsätta kovikkeeksi på tårna. Kanske spetsen på styvnader grund yttra kändes lite stel och oflexibel jämfört med de andra nakna foten skor (samma problem som med Vaskoissa). Fyra fack tå gemensam planering bör efterlikna snarare än FiveFingers Vivobarefootien även den främre delen av strukturen.

  Stationära tår Uttereissa viftar stortån hinkkasi fyra tå kanten på plastbrickan. Triturering av flytten var inte ett problem, undvek uppenbarligen gubbe tå när du kör de andra tårna, när tillfälle ges, tår kända för att sprida ut när du kör kontakt med marken hela tiden (barn också se slowmotion steg för fyra-åriga ).

  Magkänsla (på engelska finger) Jag skulle säga att Utterien separat ficka ukkovarpaalle är inte förgäves gimmicky, men det blev lite mer fin löpning känsla.

  Paljasjalkakengillä kör är i allmänhet bra, tårna, skor, gott om plats i horisontell riktning, sedan tår, varje steg på möjligheten att ansöka om sin plats och känna vad som är under dem.

  Muddus Uttereissa bredd piisasi. Om dina fötter är breda, och du har haft problem med att hitta en tillräckligt bred minimalistiska löparskor kan Utterit vara lämpliga. Deras egen smala ben Utterit var för bred, fick foten nuljuamaan mitten och runt hälen. Testet var jag tvungen att klämma in tilkettä mellan skon och hälen som verkligen kan köra.

  Suspension sele för att bättre passa in i en smal fot, om de skulle ha banden … Utterien tarranauhaviritelmistä inte hända vad som helst, även om de är hur slet. (Jag frågar igen: Vad är fel med de normala skosnören) Blixtlås Uttereissa var ok, fick skon dess fot, öppna lättare, även om Nåja, inte annars svårt.

  Tillägg: Jag försökte numret Uttereita också en mindre storlek, samma som FiveFingers (43). Mindre storlek lör väl. Nära missar att de skulle ha varit en mycket trevlig körning. Ukkovarpaaseen enda petade, tå rummet var för kort och smal, och lite för mycket plast på toppen av tån. Ja timmars slinga kan löpa smidigt, men jag är bortskämda, vana vid skorna, som inte är nya alls och inte pressa pressen något.

  Utterien locket var vattentät, kan skon placeras i vattnet under kranen, och vattnet kom genom. Jag vet inte varför tyget mellan tårna inte kan vara av samma material som den övre, eftersom det är där vattnet kom genom. Däremot inuti skon inte något som skulle suga vatten och spill.

  Muddus Uttereilla kan jogga på vintern (testat till -14 C / 63 min) . Fötterna var varm, förmodligen av samma skäl som de brukar stanna med minimalistiska skor, var fötterna som arbetar och arbetet genererade värmen. Grepp på snö var ok. Förblev upprätt på halt väglag och av samma skäl som de minimalistiska skor normalt stannar, reflexer spelade när man alltid visste vad som fanns under fotsulan.

  Tabisaappaat vax är riktigt dåligt?
  Utterien hållbarhetsredovisning kommentarer senare. Jag FiveFingers senaste månaderna. Jag skulle gissa att Utterit kan göra detsamma. Den svaga punkten är förmodligen även mellan tårna. Uttereita säljs för närvarande cirka tre Kymppi, eller så kan du köpa dem 3-6 par sådana föreskrifter FiveFingers pris (Kina, de är gjorda i Italien av stolthet, så du behöver inte oroa dig för).

  Referenser
  Det finns INGEN, ledsen, bara Mutua är.

  Muddus Utter barfotaskor
  Summary
  Muddus Utterit were surprisingly good ”poor man’s FiveFingers” (only two toes on …). Not, however, agreed to a narrow leg.

  Basic Photo minimal shoes: one Muddus Utter rolled in the second (nicely) . The image can be enlarged.
  Introduction
  In Japan, it has been known for a long time – but a little bit forgotten – that ”kaksivarpainen” shoe, which has its own niche in the big toe, may be a good idea. Tabi-shoes are more comfortable at home and jikatabi boots are well-balanced and supple work shoes. Also, ninjas jikatabeja used in their work.

  Photo: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20135674
  What about tabi-running shoes? Such went hard in Boston, 1951 (picture below). Since then, Onitsuka Tiger, Asics, product development went, the other shoe brands in the wake of, a slightly different direction …

  Shigeki Tanaka to win the Boston Marathon in 1951. Photo: runningpast.com
  Tabikengät Japan are retro and juoksutabitkin doing there a renaissance. Elsewhere, it has been found, perhaps inspired by the success of viisivarpaisten shoes that kaksivarpainen shoe might be a good compromise ( Zem and B2R ): toe touch the ground would remain adequate, but to avoid potential viisivarpaisten pulmilta; human variate in the feet and toes, the same shape viisivarpaiset shoes do not fit all. Kaksivarpaisia ​​avoid making shoes may also patenttiriidoilta Vibram FiveFingers with …

  Materials and methods
  Muddus shoes are from Lapland in northern Sweden (of course, shoes are made ​​in China, and the office is Ulricehamn). I tested Utter (= otter) model is the only manufacturer of a minimalist shoe.

  Muddus Utterit
  Utterien appearance seems likely that the FiveFingers Mudduksen has been on the drawing board, the similarities are often striking detail, even if their solutions have been made.

  Those are like two peas in a pod? Utter and KSO
  Ran Utterit leg loops and for comparison so that the second leg of any other minimal shoe, yksivarpainen (Feelmax OSMA or Vasko) or viisivarpainen (FiveFingers KSO). Since it was winter, so I did a test in the winter. Running loops in addition to Uttereilla I walked inside and the outside, and I went jogging with children (read: climbing and playing tag lumikasoissa …). In general, I did not use socks, but a pile of snow in use they were necessary (viisivarpaiset socks are …).

  Results and Discussion
  I could not find any online Muddus Uttereiden test report. Not just on the basis of images (not rullauskuvaa …) my expectations were not high, but I was surprised positively: the basics were Uttereissa condition. Shoes were supple and flexible. First, I looked at the bottom is as thick (thin) so the heel, as even in general, but more specifically feel the heel is something extra padding. You should make zero dropit right away, so purists would be happy …

  Step was not until the end just as agile Mudduksen with as it was with the FiveFingers. Barefoot The feel was not quite as fancy as Feelmax Osmalla, but better than Feelmax Vaskolla. (Note: the differences are hifistelyä, good shoes are all of the above.)

  FiveFingers way Utterien outsole is as though kääräisty continue kovikkeeksi on your toes. Maybe the tip of the stiffeners due to Utter felt a little stiff and inflexible compared to the other bare foot shoes (same problem as with the Vaskoissa). Four compartments toe joint planning should emulate rather than FiveFingers Vivobarefootien although the front of the structure.

  Stationary toes Uttereissa waving the big toe hinkkasi four toe edge of the plastic tray. Trituration of the move was not a problem, apparently hubby toe while running dodged the other toes, when given the opportunity, toes known to spread out while running contact with the ground at all times (children also see slow motion step for the four-year-old ).

  Gut feeling (in english finger) I would say that Utterien separate pocket ukkovarpaalle is not in vain gimmicky, but it became a little more fine-running feeling.

  Paljasjalkakengillä running is generally good, the toes, shoes, plenty of space in the horizontal direction, then toes, every step of the opportunity to apply for their place and feel what is beneath them.

  Muddus Uttereissa width piisasi. If your feet are wide, and you have had trouble finding a wide enough minimalist running shoes, Utterit could be suitable. Their own narrow leg Utterit were too wide, the foot got nuljuamaan the middle and around the heel. The test I had to squeeze in tilkettä between the shoe and the heel that can properly run.

  Suspension harness to better fit into a narrow foot, if they would have the straps … Utterien tarranauhaviritelmistä did not happen just about anything, even if they are how yanked. (I ask again: what is wrong with the normal shoelaces?) Zipper Uttereissa was ok, the shoe got its foot, open more easily, even though Oh well, does not otherwise difficult.

  Addendum: I tried the number Uttereita also a smaller size, the same as the FiveFingers (43). Smaller size sat well. Near misses that they would have been a very nice run. Ukkovarpaaseen only thing poked, toe room was too short and narrow, and a little too much plastic on top of the toe. Yes-hour loop could run smoothly, but I’m spoiled, accustomed to the shoes, which are not new at all and do not squeeze the press anything.

  Utterien the cover was waterproof, the shoe can be placed in the water under the tap, and the water came through. I do not know why the fabric between the toes can not be of the same material as the top, because that’s where the water came through. However, inside the shoe does not have anything that would suck water and spills.

  Muddus Uttereilla can go jogging in the winter (tested to -14 C / 63 min) . The feet were warm, probably for the same reason as they usually stay with minimalist shoes, your feet were working and the work generated heat. Traction in snow was ok. Remained upright on slippery road surfaces well for the same reason as the minimalist shoes typically stays, reflexes were playing when you always knew what was under the sole of the foot.

  Tabisaappaat wax is real bad?
  Utterien sustainability reporting comments later. I FiveFingers last couple of months. I would guess that Utterit are able to do the same. The weak point is probably even in between your toes. Uttereita sold at the present time about three Kymppi, or you can buy them from three to six pairs of such regulations FiveFingers price (China, they are made ​​in Italy of pride, so you do not need to worry about).

  References
  There is no, sorry, just Mutua is this.

 2. nopoles Says:

  Noin 1700 vuotta vanhat tabisukat Egyptistä:
  http://www.smithsonianmag.com/arts-culture/taking-a-closer-look-at-an-odd-pair-of-very-very-old-socks-84123314/
  Noin 1700 vuotta vanhat Tabisukat Egyptistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: