Chili ja minttu

Testi alkaa: Inov-8 Bare-X 180

Most minimal Inov-8 - Bare-X 180

Ulkonäkö

Sinivalkoiset Bare-X 180:t  olisi saanut halvemmalla kuin nämä markkinointitermein chilin ja mintun väriset. Makukysymys tietysti – mutta ovathan nämä hienommat!…

Sinisissä asusteissa pärjää sitäpaitsi huonommin urheilussa kuin punaisissa (Hill ja Barton 2005). Chilinpunapohjaisissa kengissä täytyy pärjätä älyttömän hyvin, varsinkin kun vastaväri vihreä vielä tehostaa punaisen pelotteluvaikutusta… Ehkä Suomen lipustakin kannattaisi tehdä chiliristilippu mintunvärisellä pohjalla…

Ensimmäinen testipari

Ensimmäinen testipari

Tein ensimmäiseksi perinteisen kalibrointini: lähdin lenkille tuttu hyvä Fivefingers toisessa jalassa ja testattava uutuus toisessa.

Ai, että miltä vaikutti Inov-8? Odottakaapas. Jos nyt antaisin alkuinnostuksen mennä ohi, keräisin kunnolla kilometrejä alle ja tutkailisin ilmaantuuko vikoja, puutteita tai ongelmia ja raportoisin vasta sitten.

No, ehkä sen voin jo sanoa, että alkuinnostus ei ensimmäisestä testilenkistä laimentunut.

Toinen testipari...

Toinen testipari…

Kyllä minä sen tietysti jo tiesinkin, mutta ihan että taas muistaisin: paljasjalkakengät ja paljaat jalat eivät ole sama asia.

Juoksen paljain jaloin tai paljasjalkakengillä, en siksi, että se olisi luonnollista (vaikka tietysti se on sitäkin), vaan siksi, että se on hauskaa. Useimmiten ne kaikkein ohuimmat kengät tuntuvat parhailta. Kenkien erilliset varvastaskut lisäävät juoksemisen iloa myös.

Näin kesällä olosuhteet suosivat Suomessakin taas vähän aikaa ihan oikeaakin paljasjalkailua. Asvaltiltakin on pesty talven hiekoitussorat viimeistä murua myöten pois. Kelpaa siinä läpsytellä.

Bare-X 180 on Inov-8:n (sanaleikki: ”innovate”) ohutpohjaisin juoksukenkä. ”Droppi” kantapäältä päkiälle on tietenkin nolla niin kuin kaikissa kunnon kengissä. Silti tämänkin kengän ottaminen pois jalasta kesken lenkin oli kuin jalka olisi saanut ”vapaudut vankilasta” -kortin.

Vähän eri juttu olisi, jos minulla olisi kovempia kilpailutavoitteita. Silloin pitäisi miettiä, että mikä on kenkien optimaalinen iskunvaimennus kilpailuissa ja eri tyyppisissä harjoituksissa. (Nyt en harjoittele. Käyn vain lenkillä.)

Hauskuus on aika kaukana esimerkiksi kilpamaratonista. Samoin luonnollisuus. Eivät ne Kalaharissakaan kuduja sillä tavoin hengiltä juokse, että painelisivat 42195 metriä koko ajan maksimaalista vauhtia…

Samoin jos ultrajuoksuun sattuisin joskus isona hurahtamaan, niin silloinkin varmasti kaipaisin kengiltä jossain vaiheessa vähän apua ja pehmennystä matkantekoon.

Viite: Hill, R. A. ja Barton, R. A. 2005: Red enhances human performance in contests. Nature 435: 293 (pdf).

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Chili ja minttu”

 1. nopoles Says:

  Oranssi-musta-vaaleanpunainen vaihtoehtokin olisi ollut. En kuitenkaan huomannut uutuutta ajoissa, että olisin voinut harkita sitä seuraavaksi testikengäkseni. Joku Hollannissa löysi ilmeisesti uuden Feelmaxin ensimmäisenä.

  Sama kenkämalli olisi tarjolla myös sini-musta-vaaleanpunaisena. Öh, onkohan ihan pakko olla sitä vaaleanpunaistakin… Mainoskuvassa alla kengän nahkavahvike näyttää punaiselta, mutta pinkki se taitaa oikeasti olla.

  (Ai, miten niin ”väritys ei ehkä ole se kenkien tärkein ominaisuus”? Tietenkin on… Eihän kunnon paljasjalkakengissä juuri muita ominaisuuksia olekaan kuin väritys ;-)

  Feelmax Osma 4 oranssi orange

 2. nopoles Says:

  Tulipa taas mieleen: Saucony ei kuvaillut Hattori-mallin vähän samantapaista väriä kun Inoveissa yllä hempeästi ”mintunvihreäksi”, vaan karusti ”limanvihreäksi” :-)

  Kumpihan on myyvempi ilmaisu…?

 3. nopoles Says:

  Hö? Sille!?

  ”Legendaarinen shotti Suomen Himalajalta”?? Just. Mainosmiehet osaa.

  Chili minttu viina
  Minttu chili mint viina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: