ZEMiä!

Suksihiihtelyä on saanut jalkoihinsa ZEMgearin uudet hienot Terra Tech Ninja -juoksukengät.

Suksihiihtelyä testaa: ZEMgear Terra Tech Ninja - Review on the way

Reilut toistatuhatta kruunua vilahti valokaapelia pitkin Itämeren pohjan kautta Umeålaisen pankin holviin ennen kuin tiikeriraitainen kenkäpaketti saatiin liikkeelle kohti Suomea.

Tällä hetkellä tämän merkkisiä kenkiä ei ehkä saakaan Suomeen toimitettuna mistään muualta kuin yhdestä kaupasta Ruotsissa. ZEMpa på, Suomi, tänne kanssa tämmöisiä!

Suksihiihtelyn juoksukenkien koejuoksuosasto (saman kokoinen kuin Tekniikan maailman vastaava) odottaa malttamattomana lupaa päästä ZEMien kanssa baanalle.

Avainsanat:

6 vastausta to “ZEMiä!”

 1. Juha Says:

  Siistit, minkäslainen pohja ja entäpä leveys. vaikkapa fivefingereihin verrattuna? Noissa zemin kaksvarpaisissa olen ihmetellyt tuota varpaiden leveyttä, kun monessa kuvassa se näyttää siltä kuin isolle varpaalle olisi tilaa melkeen yhtä paljon kuin kaikille muille varpaille yhteensä, tossa kuvassa tosin ei ihan siltä näytä..

 2. nopoles Says:

  On siistit :-) Kauheasti ei arvaa vielä kehua eikä haukkua, kun en ole ensimmäistäkään juoksuaskelta näillä ottanut…

  Pohja on melko saman oloinen kuin Fivefingerseissä. Varvasosa on asiallisesti samanmuotoinen kuin jalka – pienimmillä varpaillakin vaikuttaisi olevan kunnolla tilaa levittäytyä sitten juostessa. Ukkovarpaan kolo ei tunnu liian isolta. Tuolla Northsportin sivuilla on pari hyvää kuvaa Terra Tech Ninjoista eri kulmista.

  Kokokin taisi ensivaikutelmien perusteella osua oikeaan. Katselin jostain, että Zemgeareista kannattaa tilata isoa kokoa. Yleensä juoksukenkieni numero on 44 muissa paitsi Fivefingerseissä 43. Nämä ovat US 11 (puolikkaita kokoja ei Zemgeareissa ole), mikä valmistajan mukaan olisi sama kuin 45 ja Northsportin sivuilla 44/45.

  Zem Originaalit osoittautuivat minulle ihan sopimattomiksi jo ensi sovituksella. Siksi kesti näin kauan ennen kuin uskalsin uudestaan Zemit tilata (eipä silti että niitä mistään olisi saanutkaan).,, Tilauspäätöstä helpotti se, että Terra Techit olivat kuvissa ihan erinäköiset jalkineet kuin originaalit. Terra Techit näyttivät kengiltä, originaalit olivat sellaiset rantaläpsykät.

  Terra Techeissä ei ensisovituksella ole mitään ilmeistä vikaa, mutta pitää odotella rauhassa, että pahin alkuinnostus menee ohi ja saan näillä kilsoja alle… :-)

 3. nopoles Says:

  ”Reilut toistatuhatta kruunua vilahti valokaapelia pitkin Itämeren pohjan kautta Umeålaisen pankin holviin ennen kuin tiikeriraitainen kenkäpaketti saatiin liikkeelle kohti Suomea.”

  …tuohan on on ihan kuin jonkun romaanin aloitusvirke. Ehkä minulla onkin piileviä kaunokirjallisia kykyjä… :-) (Mitenhän tarina jatkuisi…?)

 4. Juha Says:

  Noissa zemeissä on vähän se kun valmistaja ei kerro suurimmasta osasta eri malleja oikein mitään oleellista, esim. 365:sta kerrotaan että:
  -Mono-mesh lite upper
  -Barefoot technology meets fashion styling
  -Phylon & Green Grip ™ rubber outsole
  -Zero-Drop & Barefoot Last
  -PORON® Performance Cushioning Insole

  Mutta sanallakaan ei mainita vaikkapa että kuinka paksuja nämä kumipohjat ja sisäpohjalliset ovat tai paljon kenkä painaa, niin koittaapa niitä sitten verrata keskenään.

  Sinänsä kyllä on kiinnostanut, koska fivefingereissähän se oleellinen juttu erillisillä varpailla on mun mielestä se että näin saadaan ”lukittua” kengän etuosa tiiviisti jalkaterän ja varpaiden ympärille ja tulee sellanen ketterä fiilis juostessa ja liikkuessa. Mutta ei tunnu niin kauhean tärkeältä että vaikkapa keskimmäisellä varpaalla olisi oma erillinen paikkansa, kun ei sillä ole mitään erillistä tehtävääkään tai juurikaan edes kykyä liikkua eri tavalla kuin viereisillä varpailla. Niin että siis, onko zemeillä liikkuessa yhtä ketterä fiilis kuin fivefingereillä?

  Entäs mikä olisi lähin fivefingers-malli yleisfiiliksen ja pohjan maatuntuman perusteella mihin tuota terra techiä vertaisit? Ja vielä, mites se taipuisuus, pysytyykö varpaita taivuttaan alaspäin niin että kenkäkin taipuisi mukana?

 5. nopoles Says:

  Juha: Paljon hyviä kysymyksiä, joihin en tiedä vielä vastausta…

  Olen ihmetellyt kun ei Zemgeareilla juoksemista oikein kukaan muukaan bloggaaja tunnu testailleen…?

  Ehkä parin-kolmen viikon päästä pääsen aloittamaan juoksun testailua näillä (12.9. alkaen minulla on ollut pakollinen juoksutauko vanhaan vaivaan liittyvän suolioperaation takia).

  Juuri tuo ketteryyden tunne on se mitä kengistä olen hakenut, enkä vielä yksivarpaisista minimalistisista kengistä löytänyt. Fivefingersien vika taas minulla on, että varpaiden kangas ei kestä. Muista tabi-kengistä taas B2R:t olivat makuuni liian paksupohjaiset ja Muddus Utterit jalkaani sopimattomat.

  Terra Tech on ehkä järein Zemgearmalli mitä on, vähän niin kuin Zemin versio maastokengästä. Harkitsin 2Cinch Ninjaa, mutta se ei oikein näyttänyt talvikelpoiselta.

  Pohjallinen on Terra Techeissä aika paksu ja sitä on selvästi suunniteltu iskunvaimennukseen. Epäilemättä heikentää paljasjalkafiilistä. Pitää ilman muuta kokeilla voiko kengillä juosta ilman pohjallista. Ilman pohjallista pohjan paksuus (ohuus) tuntuu hyvin vertailukelpoiselta vaikka Fivefingers Speediin.

  Ilman pohjallistakin Terra Tech on kokonaisuutena järeämmän oloinen kuin ne Fivefingers mallit mitä minulla on. Varvasosa ei ole käsissä taivuteltuna yhtä notkea.

  Vasta juostessahan sen sitten tietää miten nämä toimivat. Jos pelittävät hyvin talvella niin pitää harkita keväällä kevyempään malliin sijoittamista.

 6. nopoles Says:

  Ai niin ZEMgear 365 -malli unohtui käsitellä. Ihmettelin miksi en sitä vaihtoehtoa miettinyt. Taisi olla siksi, että sitä ei saanut Northsportilta (paitsi roundtoe-versiona, mutta kuka nyt sellaista omituista yksivarpaista juoksukenkää haluaisi… ;-) eikä sitten varmaan mistään muualtakaan.

  Totta, Zemgearin nettisivuilla on kengistä nihkeästi informaatiota. Terra Techistä löytyy sentään jotain numerotietoakin: paino 169 g (varmasti joku pieni koko, pitääkin punnata jossain noi omat), välipohja 2.5 mm Poron + mikäliekerros, ulkopohja 3.5-4 mm (Fivefingers Speed 3 mm).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: